Coñecido como o salón do Gourmet Galego e baixo o lema “innovación inspiradora”, o evento xa está consolidado como un dos eventos gastronómicos máis destacados de Galicia
22 octubre, 2025
O presidente da Deputación de Pontevedra, Luis López, recoñece a valiosa achega de feiras como Etiqueta Negra para seguir dando pasos adiante na estratexia impulsada polo goberno provincial para desestacionalizar o turismo no destino Rías Baixas. Nun encontro con produtores chegados de distintos puntos do territorio celebrado no Pazo provincial, o dirixente puxo en valor a súa capacidade de emprendemento e innovación, así como a aposta polos produtos locais que contribúen ao crecemento económico, turístico e comercial da provincia. “Nas Rías Baixas somos potencia en moitos eidos, pero unha indiscutible é a gastronomía”, afirmou López antes de felicitar aos produtores.
A feira celebra a súa novena edición no Recinto Feiral de Pontevedra entre os días 8 e 10 de novembro. Coñecido como o salón do Gourmet Galego e baixo o lema “innovación inspiradora”, o evento xa está consolidado como un dos eventos gastronómicos máis destacados de Galicia e ten o obxectivo de reunir nun mesmo espazo a produtores e consumidores para dar a coñecer as tendencias deste mercado, identificar novas liñas de negocio e difundir a calidade e versatilidade dos produtos da terra.
“Cando falamos de turismo temos moi claro que imos pola calidade, pola sustentabilidade e pola descentralización. E esa alianza con Etiqueta Negra nos permite seguir avanzando nese camiño con proxectos vinculados á terra, ao mar e que a maior parte deles nacen en concellos de Reto demográfico, algo que para a Deputación é moi importante”, afirmou Luis López nun encontro na sede provincial que serviu para presentar unha mostra dos produtos que se exhibirán o vindeiro mes de novembro no evento.
Etiqueta Negra conta por primeira vez este ano co patrocinio da Deputación que inclúe a organización dunha demostración de cociña durante o evento, así como o mantemento dun stand propio para dar a coñecer a marca Té Areeiro, a bebida elaborada na estación de Lourizán con froitas e plantas aromáticas, entre elas a camelia, que cultivan nesta estación pertencente á Deputación.
Neste sentido, o mandatario provincial resaltou a importancia estratéxica desta clase de eventos e da capacidade dun turismo ligado á gastronomía para impulsar o conxunto da provincia. “Estes proxectos sustentables xeran economía, emprego e dámoslle o máximo apoio e alento porque puxestes o voso talento e arriscastes o voso capital para que sexan unha realidade, e a nivel provincial supón un orgullo”, declarou o presidente, quen subliñou a participación na feira de produtores de todo o territorio.
Despois de recoñecer a capacidade de feiras como Etiqueta Negra para impulsar a gastronomía galega, dar a coñecer iniciativas innovadoras e o talento dos profesionais que apostan polo produto local, así como o impulso á actividade económica da cidade e da provincia, Luis López reafirmou o apoio da Deputación a este tipo de eventos e convidou a toda a veciñanza a acudir o vindeiro mes de novembro a esta feira.
En su intervención en la clausura de la Asamblea General de la Asociación de Empresarios del Polígono de San Cibrao das Viñas, Lorenzana también señaló que la Xunta modificará el proyecto sectorial de la Ciudad del Transporte para ampliar la superficie e incorporar, así, los metros cuadrados necesarios para la construcción de la futura estación de mercancías