O obxectivo principal desta xuntanza é deseñar sinerxías entre os establecementos hostaleiros e os produtores de alimentos, para establecer unha colaboración que transmita á veciñanza de Ames e aos concellos limítrofes a aposta por promover un espazo de encontro entre as persoas produtoras e as consumidoras
8 octubre, 2025
No marco das actividades de dinamización do mercado de produtos da horta e artesanía de Ames, o próximo luns 13 de outubro, ás 9.30 horas, haberá no salón de plenos da Casa do Concello, en Bertamiráns, unha xuntanza dirixida ao persoal das empresas amesás relacionadas coa hostalería e a restauración. En dito encontro darase a coñecer entre os profesionais da hostalaría e restauración o mercado de produtos da horta e artesanía que se celebra todos os sábados na praza da Maía, en Bertamiráns.
A concelleira de Promoción Económica, Ana Belén Paz, explica que “a través desta xuntanza coa hostalería amesá tratamos de abrir o mercado aos profesionais hostaleiros e da restauración para que coñezan os produtos que se venden e tamén saiban quen producen ditos produtos. Queremos implicar ao sector hostaleiro no mercado co obxectivo de poder organizar diferentes actividades en colaboración con eles. Un dos obxectivos é organizar un concurso de tapas con produtos do mercado”.
O obxectivo principal desta xuntanza é deseñar sinerxías entre os establecementos hostaleiros e os produtores de alimentos, para establecer unha colaboración que transmita á veciñanza de Ames e aos concellos limítrofes a aposta por promover un espazo de encontro entre as persoas produtoras e as consumidoras.
A través desta iniciativa tamén se trata facer do mercado un espazo de encontro para a veciñanza de Bertamiráns, converténdoo nun centro de vida social e económica do concello de Ames; sensibilizar á poboación da importancia da alimentación na saúde, no medio natural e na economía das persoas, a prezos xustos para o conxunto da sociedade.
Ademais, preténdese crear un espazo de dinamización e promoción da economía local, da produción de alimentos na comarca, do consumo de alimentos na restauración, no comercio, de novas persoas produtoras e artesás, de artes e oficios culturais e de ocio. Tamén se propoñerá a posibilidade de organizar un concurso de tapas con produtos do mercado.